POLARIS DD


energetski disk


 

POLARIS  fontana zdravlja i mladosti

Specificna primena - dr Dino Tomić

  POLARIS je moćno sredstvo za uvećanje priliva bioenergije (životne energije) u vaš organizam. U pitanju je čista nauka, odnosno efekti fizike. Danas se nesporno zna da smo mi bića elektromagnetne prirode, i svi kojima to nije jasno će se u to lično uveriti primenom POLARIS-a.

Bolest na fizičkom nivou nastaje neko vreme nakon što dodje do pada nivoa i poremećaja toka (zastoja) energije u našem organizmu.

POLARIS  se može koristiti na način da punite energetske centre (takozvane čakre) koji su po regijama zaduženi za snabdevanje organa vitalnom energijom, ili direktno na bolna mesta ili tamo gde imate problem.

  VAŽNA NAPOMENA:

Prilikom korišćenja POLARISA možete osetiti senzacije u odredjenoj regiji tela, koje mogu biti u vidu pojačanja bola, pečenja, čupanja, pritiska, peckanja, zagrevanja, pojačanog rada creva i slično. Oni sa lošijim zdravstvenim stanjem će imati izraženije tegobe.

Nemojte da vas to uplaši jer to ukazuje da na tom mestu postoji poremećaj i da organizam trenutno kreće da ga popravi. Te senzacije će svakim danom primene biti sve manje sve dok se ne izgube, odnosno dok se problem na tom mestu u potpunosti ne ukloni, i organizam očisti od nakupljenih toksina.

Preporučuje se primena po 5-10 minuta od 1-5 čakre, a 6 i 7 čakra (regija glave) od 2-3 min, kod starijih osoba i kraće. U jednom aktu možete tretirati sve čakre za redom. Na lokalnim mestima van energetskih centara moguće je koristiti i duže vremena, 10-20 minuta 2-3 puta dnevno, recimo na bolnim zglobovima, kičmi i slično. Pre i posle tretmana popiti čašu vode radi detoksikacije. Najbolje je disk koristiti ujutro, jer uveče možete zaspati sa njim na sebi. Nadjite optimalnu individualnu meru za sebe. Disk se može koristiti preko garderobe, ima potpuno isti efekat kao i direktno na kožu. Možete tretirati više tačaka prilikom jednog tretmana. Disk ne sakuplja nikakvu energiju kao kristali, i njegovo trajanje je neograničeno. Mogu ga koristiti svi ukućani, čak i kućni ljubimci pa i vaše biljke. Stavite disk ispod saksije ili dirktno na biljku i posmatrajte efekat. Svako drugačije korišćenje osim opisanog u uputstvu je na svoju odgovornost.

  1.ČAKRA. Postavite disk u ležećem položaju izmedju nogu uz medjicu preko garderobe (radi higijene) sa zelenim prstenovima prema telu. To je mesto izmedju genitalija  i anusa. Drugi način je da jednostavno sednete na disk.   

Indikacije: Sve analne infekcije i afekcije vanjskih polnih organa,poremećaji menstruacije, pruritus (svrab) vagine, vaginitis, vulvitis, uretritis (upala mokraćnih kanala), hemoroidi, bolovi penisa, impotencija,hipertrofija prostate.

  2.ČAKRA. Postavite disk na donji deo trbuha, neposredno iznad pubične (stidne) kosti,regija iznad mokraćne bešike. Ovo je važna ginekološka tačka.

Indikacije:Svi poremećaji menstruacije,vaginitis i vulvitis (pojačan sekret), pruritus (svrab) vulve, sterilitet muškarca i žene, urinarne tegobe, upale mokraćnih kanala, nekontrolisano i noćno mokrenje, hipertrofija prostate, impotencija, nadutost creva, opstipacija, dijareja (proliv), intestinalni funkcionalni poremećaji (lenja creva), grčevi, bubrežni problemi,lumbago,opšta slabost.

  3.ČAKRA. Postavite disk iznad želuca, ispod spoja rebarnih lukova.

Indikacije: Svi digestivni i gastrički poremećaji, bolovi želudca,

čir na želudcu i dvanaestercu, mučnina, poremećaji varenja, meteorizam (nadutost creva), glavobolja, nesanica, lupanje srca, povišen krvni pritisak, depresija, uznemirenost.

  4.ČAKRA. Stavite disk na sredinu vaše grudne kosti.

Indikacije: Bronhitis, astma, kašalj, srčani problemi, bolovi u grudima, lupanje srca, bolovi u dojkama, uznemirenost.

  5.ČAKRA. Stavite disk na donji deo vrata,udubljenje iznad grudne kosti.

Indikacije: Tireoiditis, Hipotireoza-Hashimoto, svi poremećaji funkcije štitne žlezde, bronhijalna astma, bronhitis, problemi sa usnom dupljom gingivama i zubima, upala grla i krajnika, apopleksija.

  Štitnu žlezdu nazivaju i dirigentom celog organizma. Kada ona ne radi kako treba dolazi do propadanja organa, ubrzanog starenja i niza drugih zdravstvenih problema. Preporučuje se obavezno tretiranje ove tačke (5-10min.), radi očuvanja opšteg zdravlja i produženja mladalačkog izgleda.

  6.ČAKRA. Stavite disk na sredinu čela ne duže od 2-3 minuta, kod starijih osoba i kraće!

Indikacije: Glavobolje, očne smetnje, smetnje sluha, sinuzitis, vrtoglavica.

  7.ČAKRA. Stavite disk na vrh glave, linija koja spaja vrhove ušiju.,ne duže od 2-3 minuta, kod starijih osoba i kraće!

Indikacije: Važna tačka za živčane poremećaje, nesanica, svi cerebralni, glavobolja, poremećaji, apopleksija, spazmi, kontrakture.

Kod nesanice, za miran san.

 GOJAZNOST se tretira svakodnevnim stavljanjem diska na sredinu trbuha izmedju pupka i grudne kosti,u trajanju 5-10 minuta, i na petu čakru 5-10 min. stimulišući štitnu žlezdu koja ubrzava metabolizam i reguliše gojaznost.

Kod slabe cirkulacije i hladnih nogu stavite disk na pod, i u sedećem položaju stanite jednom a zatim drugom nogom na njega u trajanju 10-15 min.

Ostali načini primene van čakri su proizvoljni u zavisnosti od vrste problema i vašeg ličnog osećaja. Kao što je rečeno bolni zglobovi i druga problematična mesta mogu se tretirati i 10-20 minuta 2-3 puta dnevno. Disk možete nositi sa sobom  u torbici, ili držati u kući u prostoriji u kojoj najviše boravite, jer će čistiti vaš prostor od svakog oblika negativne energije.

               

 POLARIS - dodatna pojašnjenja za primenu      

 Najbolje vreme za korišćenje POLARIS-a je jutro, kada ste odmorni, i kada možete da osetite svu njegovu moć. Iako radi sa obe strane okrenite stranu u boji gde su prstenovi prema telu (odeća ne umanjuje dejstvo). Prvih 5-10 dana možete svakodnevno, a kasnije je dovoljno jednom do dva puta nedeljno tretirati sve čakre, ukoliko vi ne želite da to činite češće. Zone i energetske centre (čakre) koje su problematične tretirajte svakodnevno do iščezavanja tegoba, Kroz vreme kada napunite organizam energijom, nećete više imati onako burne senzacije prilikom korištenja diska. Jednostavno  je došlo do pročišćenja vaših energetskih kanala i organizam se napunio energijom. Kada energija teče slobodno kroz vaš organizam bolesti će lagano nestajati. Dovoljno je korišćenje diska jednom dnevno na čakrama (5-10 min), može sve čakre za redom u jednom aktu, a na ostalim mestima i 2-3 puta (10-20 min) dnevno ako postoji potreba (recimo bolna mesta, zglobovi...).

Kod slabe cirkulacije i hladnih nogu u sedećem položaju stavite disk pod stopalo jedne a zatim druge noge u trajanju 10-15 min. Ubrzava zarastanje postoperativnih rana i preloma kostiju nekoliko puta. S obzirom da je u pitanju prirodna bioenergija, mogu ga koristiti i osobe sa  implantatima, kao i uz bilo koju medicinsku terapiju.

Brz način za neutralizaciju stresa je da položite svoj dlan na disk, ili ga uzmete izmedju svojih sklopljenih dlanova na par minuta (onoliko koliko vam prija), i za kratko vreme ćete osetiti smirujući efekat. Taj efekat se može postići i stavljanjem diska na 3 čakru, regija iznad želuca. S obzirom da prezentaciju celog tela imamo na šakama, stopalima i na ušnim školjkama, veoma brzu aktivaciju i harmonizaciju svih organa ćete postići postavljanjem diska na ove regije u trajanju od par minuta.

Veoma jednostavan način da svakodnevno energizujete vaš organizam i učinite mnogo za vaše zdravlje je da tretirate prvu čakru tako što ćete 1-2 puta dnevno 10 – 15 min. sedeti na disku kad god vama to odgovara, u vašem domu, na vašem radnom mestu, ili nekom drugom mestu gde je vama zgodno. 

 U večernjim satima smo umorni i dekoncentrisani tako da se ne preporučuje upotreba diska, osim ako ne postoji isključiva potreba. Uveče takodje postoji mogućnost da zaspimo sa diskom na sebi što nije poželjno, da ne bi došlo do predoziranja i neprijatnih senzacija nakon toga. Ako bi se to desilo (osećaj tremora, ošamućenosti...), tuširajte se par puta dnevno mlakom vodom, pijte dosta vode i prekinite sa tretmanima na par dana. Optimalno trajanje tretmana je navedeno u uputstvu, svako drugačije korišćenje diska je na svoju ličnu odgovornost. Ako osetite opterećenje za organizam, ili smanjite trajanje ekspozicije ili prekinite sa tretiranjem na 1-2 dana. Starije i osobe sa lošim zdravstvenim stanjem treba da krenu sa jako kratkim ekspozicijama od 2-3 minuta po jednom centru (čakri), iz razloga što njihov organizam nije u stanju da propusti odjednom veliku količinu energije. Disk u toku noći ne držati pod jastukom ili krevetom nego pored ili u blizini kreveta na kome spavate (optimalno  1 m udaljen)..Najbolji način primene diska je da sami nadjete svoju optimalnu meru. Kao što svi imamo svoje individualne potrebe za hranom i vodom, isto tako je i sa energijom. Preterivanje nije korisno u bilo čemu. Kao sto znamo da je sunčana energija i sunčanje izuzetno blagotvorno za naše zdravlje, takodje znamo i kakav je osećaj kada se u tome pretera. Dakle organizam ne treba prisiljavati ni optrerećivati suvišnom energijom, jer oporavak u kratkom vremenu nije moguć. Ne treba žuriti nego strpljivo i sa merom napajati energijom svoje ćelije i ceo organizam, podstičući ga na samoisceljenje na sasvim prirodan način, što je uostalom jedino i moguće.

Ukoliko dodje do ostećenja i guljenja zaštitnog laka, disk ne gubi svoju efikasnost.

Dr Dino Tomić